HARA centras

Naujienos


2010 09 30 10:00 iki 2010 10 03 18:00

HARMONIJA SU VIDINIU VAIKU

Ne vienas esame dalyvavę daugybėje seminarų, grupių ar mokymų. Po kiekvieno tokio seminaro jaučiamės sujaudinti, pakylėti ir įkvėpti, jog štai pagaliau įstengsime išspręsti tas problemas, kurios mus visą laiką kankino. Tačiau praeina pora savaičių, seminaro poveikis nublanksta ir galbūt pasitaiko tik vienas kitas blykstelėjimas, kaip gyvenimas galėtų būti kitoks, jei būtume sąmoningesni ir labiau susijungę su savimi, bet... „realus gyvenimas" - tai ne seminaras... Argi ne taip?
Kitas svarbus žingsnis po seminaro ar kelių seminarų yra to, ką išmokome ir sužinojome, integravimas į mūsų kasdienį gyvenimą. Dabar tai mano reikalas - išlaikyti tą sąmoningumą ir intensyvumą, kurį seminare pasiekiau, padedamas kitų.
Pasilikus akis į akį su savimi, mūsų senų įsitikinimų sistema gauna puikų šansą pradėti mus įtikinėti ir ieškoti pasiteisinimų, kad „Aš negaliu to padaryti pats", „Esu per senas tokiai permainai", „Aš įskaudinsiu kitus, jei priimsiu tokį sprendimą", „Pasirodysiu kaip kvailys, jei pasakysiu teisybę"...
Raktas nuo sveikų ir harmoningų santykių su savimi ir su kitais slypi jūsų pačių asmeninėje istorijoje. Tai, ką būdami vaikai išmokome emocinės įtampos momentais, tebedarome ir dabar.
Šis seminaras sukurtas tiems, kas yra pasiruošę pažvelgti į patį traumuojančių santykių šaltinį, jų šablonus - sąmoningai, juos pripažįstant ir tokiu būdu duodant sau galimybę tai pakeisti.

Vidinis Vaikas yra milžiniškas džiaugsmo ir kūrybingumo šaltinis. Jei prarandame ryšį su savo Vidiniu Vaiku, jis, žinoma, niekur nedingsta, tačiau tada jis valdo mūsų gyvenimą labai nesąmoningai ir nebrandžiai. Mes net nepastebime, kad elgiamės vaikiškai.
Vaikystėje susidūrę su sunkiomis ir skausmingomis situacijomis ir dažniausiai neturėdami kito pasirinkimo tiesiog „atjungiame" savo emocijas. Tačiau jausmai, prisiminimai ir patirčių įspaudai niekada iš tikrųjų neišnyksta iš mūsų emocinio peizažo. Jie tik paslepiami. Suaugus šios paslėptos mūsų pačių dalys ima iškraipyti mūsų požiūrį į realybę. Tarkim, mes nuolat įsimylime kažką, kam iš tiesų visai nerūpime, tačiau vis vien priverčiame save patikėti, kad jis/ji yra vienintelis žmogus, kurį galime iš tiesų mylėti.
Beveik visiems vaikystė paliko žaizdų ir randų: galbūt tai galimybė, kad mus paliks, gal perdėtas tėvų rūpinimasis, daugeliu atvejų - emocinio artumo stoka ar manipuliacijos...
Atrasti savo emocinę istoriją - reiškia gerbti tuos jausmus ir sunkumus, su kuriais susidūrėme, kai buvome pažeidžiami ir maži.

Šis seminaras - tai galimybė išsivaduoti iš tų senų įsitikinimų ir išsisukinėjimų, kurie temdo mūsų žvilgsnį. Susidūrę su giliais pasąmoningais pasipriešinimo ir melo sluoksniais, mes nusipurtysime tą patogų saviaupgaulės transą ir pažvelgsime į akis tiesai - sau patiems, savo tikrajai esmei, belaukiančiai, kada pagaliau ji bus išlaisvinta. O kartą atvėrus savo melus ir pasipriešinimą, bus labai sunku vėl grįžti atgal ir užsnūsti.
Kaip kelrodžiu, vedančiu mus į šią kelionę, naudosimės čakrų sistema, pradėdami nuo širdies čakros. Nes širdis yra ta vieta, kuri duoda mums drąsos žengti į nežinomas teritorijas, padeda mums atrasti laisvę eksperimentuoti ir sekti paskui savo slapčiausius troškimus.

Seminarą veda Ma Prem Sugandho (Vokietija).

Kaina užsiregistravusiems iki rugsėjo 23 d. - 490 Lt, vėliau - 560 Lt.

Seminaras vyks Kaune, HARA centre (Jonavos g. 3, III a.). Pageidaujančius dalyvauti prašome registruotis iš anksto. 

Informacija ir registracija:
tel. +370-685-12622,
el. paštas: aidas@hara.lt (Aidas)