HARA centras

Kalendorius


2008 05 22 18:00 iki 21:00

Keliavimas šv. Jokūbo keliu Ispanijoje

Vakaras skirtas besiruošiantiems keliauti šv. Jokūbo keliu arba tik svajojantiems ar norintiems daugiau sužinoti, kas tai yra. Pateiksime ne tik savo įspūdžių, bet ir praktinių patarimų, padėsiančių sutaupyti, daugiau pamatyti, išlikti sveikiems.

Daugelyje mistikų mokyklų, nuo Sibiro šamanų ir Šiaurės Amerikos indėnų iki jogų ir tamplierių, egzistavo šimtametė piligrimystės tradicija, keliavimas per išorinį, fizinį pasaulį, siekiant atverti viduje glūdintį dieviškumo slėpinį, kad ir kokiu vardu tas Dievas ar dieviškoji energija būtų vadinama.
Pasaulyje yra keletas keliu, kurie traukia keliautojus iš skirtingų kraštų ir priklausančius skirtingoms religinėms srovėms. Vienas iš pačių svarbiausių ir žinomiausių - šv. Jokūbo kelias, kertantis skersai visą Ispaniją, per Pirėnų kalnus, ir pasibaigiantis ties Atlantu.
Šios tradicijos pradžia siekia keltų piligrimų laikus. Keliautojai sekdavo paskui saulę iki pat tos vietos, kur ji kas vakarą numirdavo už horizonto, Atlanto vandenyno bangose. Tai buvo mirties ir atgimimo iniciacijos kelionė. Vėliau šį kelią perėmė krikščionys, jis vedė ten, kur, kaip teigiama, buvo rasti šv. Jokūbo palaikai, į Santiago de Compostela miestą.
Greitai jis tapo ašimi, jungiančia ir vienijančia Europą.
Mūsų laikais šv. Jokūbo kelias yra tarsi energijos tunelis, apimantis visą Via Lactea kelią, kuriuo kasmet praeina šimtai tūkstančių piligrimų.
Šį vakarą mes skirsime tam, kad pažvelgtume į tuos mistiškus dėsnius, kurie veikia keliaujančiuosius, bei į pačią piligrimystės psichologiją. Be to, pasidalinsime ir savo atradimais: nuo svarbiausių praktinių, žemiškų dalykų iki mistinių patyrimų, to, ką patyrėme patys, eidami šv. Jokūbo keliu.

Vakarą veda Amiya ir .

Daugiau informacijos:

tel: +370 685 1 26 22,

 el. paštas: aidas@meileskelias.lt (Aidas).