HARA centras

Kalendorius


2009 09 17 10:00 iki 2009 09 20 18:00

PENKTOSIOS ČAKROS ALCHEMIJA: 1 dalis, bendravimas ir kūrybingumas

„Kūrybingumas reiškia leidimą įvykti tam, kas nauja.
Leidimas įvykti tam, kas nauja, reiškia: atidėti į šalį praeities atmintį, kad praeitis nekliudytų.
Tegu tai, kas nauja, jus maitina. Tegu nauja ateina ir suvirpina jūsų širdį."
Ošo, Walk Without Feet

 

Pagrindinės temos, susijusios su penktąja čakra - bendravimas, kūrybingumas ir įsitikinimai. Gerklės čakra yra viena iš tų, kurios dažniausiai yra pažeistos ar suvaržytos įvairių apribojimų. Kadangi tai labai imlus energetinis centras, jis lengvai gali būti programuojamas, užteršiamas įvairiais mūsų senos visuomenės „moraliniais" prietarais ir pan. Tame įvairiausių balsų triukšme, kuris ateina iš mūsų vaikystės sąlygotumų, mūsų pačių vidinis balsas pasimeta ir yra prarandamas. Poreikis išsakyti savo tiesą ir išreikšti savąjį Aš nuslopinamas mokymo, jog individualumas yra blogis - kad yra blogai būti kitokiam nei kiti žmonės. Suaugus pasmerkimo ir pažeminimo baimė mums neleidžia išreikšti savo unikalumo. Tik būdami minioje ir darydami tą patį, ką ir kiti, mes jaučiamės saugūs. Tačiau tai neleidžia atsiverti mūsų kūrybingumui, o kaip tik kūrybingumas yra viena didžiausių gyvenimo pamokų, kurias turime išmokti.

Keliaudami savo asmeninio augimo keliu ir leisdami savo energijai kilti per keturias žemesniąsias čakras, mes pasiekiame penktąją čakrą, kurios pamoka - išsakyti savo tiesą ir išreikšti savo unikalų kūrybingumą. Ošo teigimu, požymis, jog penktoji čakra yra užblokuota, pažeista yra imitavimas. Sekti paskui kitą žmogų, kiekvieną jo poelgį ar mintį, tikėti tuo, ko esame mokomi, nekeliant klausimų ar nebandant atrasti tame savosios tiesos - tai ir yra imitacija. Be to, Ošo mums sako, jog kūrybingumas ir yra tai, ką atveria išlaisvinta penktoji čakra, o kiekvienas gyvenimo veiksmas ar įvykis turi galimybę būti kūrybiškas.

Penktosios čakros transformacijos seminare mes eisime per įvairius procesus, padėsiančius atsikratyti mūsų energijos blokų; terapija ir meditacija suteiks daugiau aiškumo ir supratimo, atversime naujus kelius energijai tekėti. Kai penktoji čakra pradės sveikti ir atsiverti, mūsų kasdienį gyvenimą užplūsta begalinio naujo įkvėpimo banga, kur padeda mums transformuoti mūsų darbą ir visą mūsų veiklą iš priedermės ir būtinybės į kūrybingumo aistrą, saviraišką, kai darbas tampa mūsų meditacija ir tolesnio augimo šaltiniu.

Penktosios čakros seminaras - vienas iš ilgiausiai trunkančių (paprastai daugiau nei savaitę) čakrų alchemijos ciklo procesų. Kadangi daugeliui yra sudėtinga dalyvauti tokios trukmės seminare, padalinome jį į dvi dalis. Šiemet kviečiame į pirmąją dalį, kurioje daugiausia dėmesio bus skiriama bendravimui ir kūrybingumui. Antroji dalis, kurioje daugiau bus nagrinėjami įsitikinimai bei apribojimai, vyks kitais metais. Data tikslinama.

 

Seminarą veda Prem Sarovara.

 

 

 

Registracija ir informacija:

aidas@hara.lt, tel.  +370685 12622 (Aidas).