HARA centras

Kalendorius


2010 02 27 10:00 iki 2010 02 28 18:00

SAPNŲ SEMINARAS pagal P. Mandelio instituto (Vokietija) metodiką

„Sapnai - mūsų individualios realybės dalis. Nėra dviejų vienodų sapnų; nėra dviejų vienodų sapnuotojų. Ir nepriklausomai nuo to, tikime mes sapnais ar ne, jie yra. Ir jie stengiasi užmegzti su mumis ryšį, nes jie yra raktas visa ko, kas mumyse vyksta ir dėl ko mes nerimaujame. Sapnai nežino laiko apribojimų: čia nėra užmaršties. Net jei mes stengiamės, kaip beišmanydami išrūšiuoti ir sudėti į stalčiukus savo patirtį, sudėlioti savo gyvenimą ir sukontroliuoti jausmus - viskas yra stropiai saugoma mūsų pasąmonės saugyklose."
„Mes esame padalinti į tris dalis: sąmoningą, sapnuojančiąją ir giliai miegančią esybę. Šiuo momentu jūs esate sąmoningos būsenos. Jūs skaitote, jūs mąstote, jūs veikiate. Jūs suvokiate vieną trečiąją savęs. Ir jūs vis dar tebetikite, kad tas trečdalis iš tiesų lemia jūsų gyvenimą."
Iš Peterio Mandelio knygos DREAM YOURSELF FREE

 

Sapnuose žmonės nuo senų senovės ieškojo išminties, buvo tikima, kad per juos veikia dievai, šitaip atnešantys žinias, gydantys ir išpildantys norus. Nuostabu, kad šiuolaikinis mokslas patvirtina tai, ką žmonės visais laikais jautė intuityviai. Sapnuose iš tiesų slypi milžiniškas potencialas, sapnai - tai kūno ir proto jaunystės eliksyras. O geras nakties miegas suteikia jėgų visai kitai dienai. Mes dažnai neįvertiname tikrosios miego reikšmės ir tik tada, kai jis sutrinka, pamatome, kaip stipriai tai paveikia mūsų fizinę ir emocinę savijautą. Dar daugiau: sveikas miegas ir sapnai gali tapti keliu į geresnę sveikatą, sąmoningumą, gilesnį savęs supratimą ir pažinimą.
Šiame dviejų dienų seminare mes išbandysime ir išmoksime metodų, padėsiančių atrasti gilesnį kontaktą su savo sapnais, juos suprasti, interpretuoti. Nes tik tas, kuris sapnuoja, yra geriausias savojo sapno interpretuotojas. Naudodamiesi Mandelio instituto sukurtomis metodikomis bei specialiomis darbo su sapnais priemonėmis, mes atrasime, kaip sapnus panaudoti gydymui bei gilesniam sąmoningumui ir savęs supratimui pasiekti.

 

Kam skirtas seminaras?

* Turintiems miego sutrikimų.
* Visiems, kas domisi sapnais ir jų pažinimu - nereikalingas specialus pasiruošimas ar išsilavinimas.
* Patiriantiems stresą, įtampą, nerimą bei jų sukeltus fizinius negalavimus.
* Norintiems giliau pažinti save, atrasti sapnų simbolius, sąmoningai suvokti anksčiau nesuvoktus dalykus, užmegzti kontaktą su savo pasąmone.
* Norintiems pradėti gyventi naujai, ieškantiems sveikatos ir pusiausvyros.
* Dirbantiems su klientais, kurie turi nusiskundimų, arba kurie dėl savęs domisi sapnais ir gilesniu savęs pažinimu.

 

Dalyviai gaus licencijuota Mandelio instituto sertifikatą apie praeitus mokymus bei mokomąją medžiagą.

 

Seminaro kaina - 450 Lt (į kainą įeina ir spausdinta seminaro medžiaga)

 

Veda Arhato van Doesburg (Olandija)

 

Planuojantys su sapnais dirbti giliau, turės galimybę užsisakyti papildomas šiam darbui skirtas priemones - SAPNŲ DISKĄ bei EZOGETINĮ ŽOLELIŲ ALIEJŲ.

SAPNŲ DISKAS

Jį sudaro iš sapnų diskas, knyga su kortų simboliais, ezogetinis laukinių žolių aliejus.
Iš to, kas šiandien yra žinoma, sapnai gali būti suprantami kaip tarpininkai tarp sąmonės ir pasąmonės. Peter'io Mandel'io stebėjimai parodė, kad tam tikros įtampos ir stresai dažnai yra lydimi tam tikrų sapnų.
Jau prieš daug metų Peter'is Mandel'is, naudodamas sapnų kūrimo zonas, bandė atkurti nakties vaizdinius ir perkelti juos į sąmonę. Šiandieną yra tiksliai apibrėžtos ezogetinės zonos, kurių stimuliavimas gali sukelti specifinius sapnus. Šią techniką iki šiol naudoja daugelis žmonių, kurie sąmoningai nori suaktyvinti savo sapnus.
Siekdamas suintensyvinti sapnų aktyvumą, Peter'is Mandel'is dirbo su dešimties senovės planetų simboliais, kurie gali būti suprantami kaip archetipai. Per daugelį metų jis išplėtojo dvigubos pentagramos vaizdo panaudojimo terapiniais tikslais idėją.
Tokiu būdu buvo sukurtas efektyvus terapinis instrumentas.
Sapnų diskas dedamas ant kūno.
Pentagramos vertinimas ir patikimumas aptinkamas daugelyje istorinių periodų, kultūrų, religijų ir filosofijų. Daugelį metų stebėdamas žmones, Peter'is Mandel'is įsitikino, kad „pentagramos-sapnų disko" naudojimas gali padėti žmonėms vėl atrasti savo vidinę esybę.
Sapnų diskas suteikia gilų nusiraminimą ir ramybę bei pagerina pasirengimą miegui. Dėl harmoningesnio miego ritmo padidėja prisimenamų sapnų aktyvumas ir pagerėja kūno bei nervų sistemos atsistatymas.
Ritmiškas miegas yra būtinas kūno sveikatos palaikymui ir atsistatymui bei prisimenamų sapnų, kurie perkelia informaciją iš mūsų sielos į būdraujančią sąmonę, pasireiškimui.

Peterio Mandelio knyga „Laisvai sapnuok save - Sapnų aktyvinimas per simbolius"


Knygoje rasite dešimt senovės planetų simbolių (pagal Štainerio simbolius). Rosita Mandel juos meniškai suprojektavo ir interpretavo kaip kortų rinkinį, kuris padeda naudotis sapnų disku. Išsamiai pateikta informacija, kaip naudoti sapnų diską kartu su ezogetiniu laukinių žolių aliejumi.

EZOGETINIS ŽOLIŲ ALIEJUS


Tai specialus holistinio gydymo stimuliatorius. Jau seniai įrodyta, kad organų būklė ir psichologinės problemos pasireiškia per raumenyną ir odą. Oda taip pat yra informacijos iš vidaus į išorę ir atvirkščiai nešėja. Dėl šios priežasties yra prasminga pasitelkti odą ir jos neišmatuojamas galimybes informacijai, ateinančiai iš išorės į vidų reguliuoti ir stimuliuoti. Ant tiksliai nustatytų odos vietų patepama 22 žolių ezogetinio aliejaus ir tokiu būdu perduodama harmonizuojanti informacija. Natūralios sudedamosios dalys stimuliuoja ir reguliuoja kūno informacinius ir energetinius centrus. Naudojant ant tiksliai nustatytų sapnų zonų, jie gali sustiprinti sapnų aktyvumą ir tokiu būdu suaktyvinti „emocinį valymosi" procesą.
Šio ezogetinio žolių aliejaus esencija reguliuoja ir stimuliuoja visą asmenybę.

 

Keli faktai apie miegą

* Amerikiečių mokslininkai, atlikę ilgalaikius tyrimus, nustatė, kad žmonės, kurių visavertis miegas trunka daugiau nei 7 valandas, gyvena 7 metais ilgiau.
* Jei žmogui dirbtinai neleidžiama sapnuoti, jo psichika stipriai pakenkiama, įrodyta miego laboratorijose.
* Hormonas, atsakingas už jauno organizmo augimą arba jau subrendusio žmogaus organizmo ląstelių atsinaujinimą, iškiriamas tik miego metu.