HARA centras

Kalendorius


2014 11 6 10:00 iki 17:00

SĄMONINGO KVĖPAVIMO GRUPĖ su Pushan (Ispanija) ir Amberbreath komanda

Sąmoningas kvėpavimas yra psichologinis ir energetinis procesas, gebantis aktyvuoti mūsų vidinius resursus.

Tai – kūno, minties ir širdies sąveika, leidžianti mums sumažinti stresą, išvengti daugelio ligų ir lengviau tvarkytis su gyvenimiškais sunkumais.

Tai įrankis, kurį mes visi nešiojamės savyje ir bet kuriuo momentu galime panaudoti, kad pažadintume intuiciją, kūrybiškumą, meditatyvumą, meilę ir harmoniją.

Tyrinėdami kvėpavimą, mes prisiliečiame prie natūralios savo būties, mūsų vidinio centro, kur prasideda naujas – džiaugsmingesnis, sveikesnis, pozityvesnis ir šventiškesnis – gyvenimo būdas.

Mano vardas yra Pushan, išvertus iš Sanskrito šis žodis reiškia ,,Saulė“.

Saulė atneša šviesą, džiaugsmą, šilumą, energiją ir gyvybę į mūsų gyvenimą. Saulė gali pažadinti mumyse troškimą eksperimentuoti šia gyvybine energija, tam mes dažniausiai naudojame aktyvias meditacijas (angl. Active Meditations), kurios sukurtos tam, kad vyrai ir moterys galėtų valdyti stresą ir išmokų atsipalaiduoti. Vidines galias taip pat padeda išlaisvinti Deimantinis kvėpavimas, kuris aktyvuoja gyvybinę energiją ir išlaisvina kūne “įstrigusias” emocijas.

Asmeninė informacija

Pushan gimė 1967.

Prieš pradėdamas savo dvasinę kelionę, jis buvo verslininkas ir sėkmingai valdė įmones Bilbao, Ispanijoje.

Nepaisant sėkmės verslo pasaulyje, jis vis girdėjo vidinį balsą, kuris sakė, jog jo gyvenime kažko trūksta.

 

Emociškai sunkus metas, prasidėjęs po tėvo mirties, paskatino Pushan ieškoti naujos gyvenimo kelrodės žvaigždės. Jis pardavė savo verslą ir atsitraukė nuo gerai pažįstamos aplinkos, persikeldamas į Peru. Ten jis sutiko savo pirmąjį dvasinį mokytoją, gerai žinomą vietinį šamaną (Alonso del Rio), iš kurio pradėjo mokytis naujojo pasaulio mistikos.

 

Jo tyrinėjimai atskleidė kitas tolimųjų kraštų disciplinas ir atvedė į Indiją. Ten Pushan sutiko Indijos mistiką, pakeitusį jo gyvenimą visam laikui – netikėtas jo susitikimas su Osho ir meditacinės terapijos transformavo gyvenimo suvokimą. Tuštumos jausmas, slėgęs visą gyvenimą, pirmą kartą atsitraukė.

 


Aidas Giedraitis apie Sąmoningo kvėpavimo grupę

Kvėpavimas yra tarsi tiltas tarp vidinio ir išorinio pasaulio. Darbas su kvėpavimu – grįžimas prie natūralios kūno išminties. Kūnas turi itin daug energijos ir išminties centrų, ne vien protą. Protas, kaip kontroliuojantysis centras, šiuo atveju kaip tik „išjungiamas“, kad netrukdytų integruoti visų centrų į vieną visumą.

Deimantinis kvėpavimas yra tarsi vandenyno bangos. Jį pasitelkiame norėdami pasiekti subtilųjį kūną, esantį iškart už fizinio. Mokslas jau pripažįsta, kad egzistuoja „ląstelių atmintis". Būtent kvėpavimu ir atveriama ši atmintis. Tai šviesos nešimas į tamsą. Atitinkamai kvėpuojant iškyla patys įvairiausi užslopinti, iš gyvenimo išstumti jausmai.

Pavyzdžiui, tam tikru gyvenimo momentu, dažniausiai vaikystėje, žmogus užslopino savo pyktį ir tapo „geru berniuku" ar „gera mergaite". Kvėpuojant šis niekur nedingęs pyktis iškyla ir išsilieja galinga jėga. Kitas, tarkim, anksti prisiėmė atsakomybę už šeimą, tapo tėvų gelbėtoju, anksti subrendo, surimtėjo, tuo pačiu užgniaužė savo vaikiškumą, žaismingumą, juoką. Kvėpuojant visa tai grįžta. Dar kitas „uždarė" liūdesį ir tapo „visada tvirtas". Per kvėpavimo pratybas jam atsivers toks liūdesys, kokio žmogus neįsivaizdavo esant savyje. Kvėpuojant grįžta visi patirti vaikystės šokai, vidiniai sužeidimai (jų turime kiekvienas) su skausmais ir baimėmis.

Patyrusio mokytojo vedamame seminare sukuriama saugi atmosfera, mylinčios energijos laukas. Tai padeda jausmams ir emocijoms saugiai iškilti, nes jei iškils kitur, kaip tik reikės viską slopinti, kad tik neprasiveržtų, nes trukdys gyventi. O dirbant seminare viskas, kas buvo užslopinta, išreiškiama, išjaučiama ir žmogus pradeda gyti, „atitirpti" - taip grąžinama kažkada prarasta, iš savęs atimta energija ir žmogaus įgauna pusiausvyrą.

Aidas Giedraitis

KAIP ATGAUTI JĖGAS?

Darius Pietaris pasidalina savo įžvalgomis, su kokiais sunkumais susiduria daugelis šių dienų sėkmingų žmonių. Kaip jis pats semiasi jėgų ir pilnatvės jausmo. Kaip sumažinti gyvenime įtampos ir streso ir patirti daugiau teigiamų akimirkų. Malonaus skaitymo ir vertingų įžvalgų.

Daugelis mūsų esame sėkmingi. Kiekvienas pagal savo apibrėžimą.

Mes pasiekėm daugelį savo tikslų, turim gerus darbus, uždirbam neblogus pinigus, tapom įtakingi, mus supa reikalingi žmonės. Viskas puiku, ar ne?

O kaip su gyvenimo kokybe? Ar kopdami savo tikslų link neprarandame to, vardan ko eikvojame savo laiką ir energiją – gyvenimo pilnatvės?

Šiuolaikinio gyvenimo ritmas yra beprotiškas ir nematyti jokių požymių, kad kada nors sulėtėtų, savo darbe nuolat sutinku veiklių, energingų, talentingų žmonių, kurie dažnai jaučiasi tarsi voverės rate, iš kurio nėra išėjimo. Vienas vadovas į klausimą, ar nepavargsta, atsakė: „kapinėse pailsėsim“. Galvoju – o kas trukdo kasdien, dar šiame gyvenime, patirti ramybę, atsipalaidavimą, džiaugsmą ir su juo ateinančią energiją?

Kai kurie žmonės mano, kad stresas – tai privalomas sėkmingo, veiklaus žmogaus palydovas, tarsi būtinas aksesuaras. Nejaugi? Iš kur tokia nuostata? Juk balansas – viena iš svarbiausių pilnatviško ir prasmingo gyvenimo sąlygų. Mums yra svarbus sveikas santykis tarp veiklumo ir poilsio, šeimos ir darbo, tarp streso ir ramybės. Jei kurios nors dalies trūksta, jaučiam nepasitenkinimą tuo, kaip gyvenam, ką veikiam ar kas esam. Ir dažnai perdegam, prarandam energiją bei entuziazmą išvis ką nors veikti. Dažnai energija po kurio laiko sugrįžta, o kartais ne…

Kaip atstatyti šį balansą? Kaip išmokti valdyti kasdieninę įtampą taip pat natūraliai ir lengvai, kaip kvėpuojame?

Yra keturi „vartai į pasaulį“ – mūsų jutimai, protas, emocijos ir kūnas. Dažniausiai, mūsų kultūroje, esame įpratę naudoti protą – mes analizuojame, svarstome, apgalvojame ir vis pamirštame, kad gyvename kūne, kuriame atsispindi visos mūsų būsenos, stresas, įtampos ar džiaugsmai. Naudodami kūno – kvėpavimo, bioenergetikos, aktyvių meditacijų metodus – galime prisijungti prie beveik neišsemiamo vidinės energijos šaltinio.

Matydamas, kiek daug žmonių jaučiasi tarsi voverės rate, pasiūliau į Lietuvą atvažiuoti žmogui iš kurio pats mokausi bei inicijavau kvėpavimo užsiėmimus. Sąmoningo kvėpavimo užsiėmimai man yra vienas iš efektyviausių būdų atgauti gyvenimo pilnatvę.

Amberbreath kvėpavimo ir darbo su kūnu grupė padės rasti balansą tarp darbo įtampos ir atsipalaidavimo, leidžiančio greičiau atsistatyti ir su dar didesne energija imtis darbų, kurie mus veža. Padės išmokti susitvarkyti su stresu ir jo pasekmėm, suteiks įrankius kasdienio gyvenimo kokybei pagerinti.

Ir dar. Tai padės atrasti ir pajusti savo vidinį centrą, tarsi nematomą „stuburą“, apie kurį sukasi kiekvieno iš mūsų pasaulis. Įsivaizduokit, kad esat tvirti ir nepajudinami, nesvarbu kas vyktų aplink, įsivaizduokit, kad niekas negali išmušti jūsų iš vėžių, esate ramus bet kokių įvykių sūkuryje.

Ar jums patiktų toks pojūtis? Man – taip.

Darius Pietaris

 

Registracija į grupę

Kvėpavimo grupė vyks lapkričio 7-9 d. kaimo turizmo sodyboje Trakų raj.

Grupės dydis nuo 20 iki 30 žmonių, tad su Pushan’u dirbs su Amberbreath komanda (Darius Pietaris ir Mindaugas Žebrauskas).

Užsiėmimų kaina - 1050 litų (į kainą yra įskaičiuotas maitinimas, nakvynė ir salės nuoma).

Registracija patvirtinama gavus 200 litų išankstinį mokėjimą.


 

Informacija ir registracija:

+37068512622 (Aidas)

e.mail: aidas@hara.lt

Organizaciniais klausimais kreiptis:

Raimonda Staniūtė +37060618945

Dėl kvėpavimo grupės užsiėmimų kreiptis:

Aleksejus Žaltkovski +37068260352

amberbreath.lt