HARA centras

Seminarų ir mokymų grafikas


2020 09 16 10:00 iki 2020 09 20 16:00

KAS AŠ ESU BE SAVO ISTORIJOS? - Asmeninės laisvės mokymai IV su Tarika Glubin ir Anam Smith

Seminaro metu leisimės į „who is in?" intensyvaus sąmoningumo procesą, kurio metu naudojama paprasta, bet labai efektyvi struktūra sąmoningumui didinti bei pažvelgimui į vidų, naudojant koaną „kas yra viduje?". Tai - kelionė per identifikacijos su asmenybe ir sąlygotumais lygius, į tiesioginį patyrimą, kas mes iš tiesų esame: sąmoningumas, meilė, buvimas. Paskutinėmis dienomis tyrinėsime, kaip integruoti šią patirtį į meditaciją ir kasdienį gyvenimą.

Tai - proto, emocijų ir kūno valymo procesas ir išlaisvinanti patirtis, nes jūs galite laisvai, be jokio vertinimo ir kritikavimo, reikšti tai, kas jumyse vyksta „čia ir dabar". Tai Zen praktika, kuri moko medituoti atsimerkus, kontakte su kitu žmogumi, bei skirta prasiskverbti už mūsų įprastinių kaukių bei savęs pateikimo būdų ir sutelkti visą savo energiją paieškai, kas esame iš tikro.

Šio proceso metu jūs vis labiau susijungiate su savo tikrąja esme - vieta, kuri visada yra sąmoninga ir gyvybinga. Šis procesas padeda: patirti buvimo unikalumą ir išmokti leisti sau būti savimi; suvokti ir išsakyti savo tiesą, nepriklausomai nuo „kaukės", kurią dėvite; patirti atsipalaidavimą ir džiaugsmą, kurie atsiranda susijungus su savo vidiniu pasauliu; išmokti išgirsti, pamatyti ir pajausti kitą.

Ši mokymų dalis atvira visiems - tiek jau dalyvaujantiems mokymų procese, tiek norintiems prisijungti naujai.

Apie Asmeninės laisvės mokymus

Šie mokymai - tai galimybė Lietuvoje pasisemti išminties, sukauptos visos terapinės mokyklos per daugiau nei 30 metų.

Tai - vienas giliausių kada nors sukurtų terapinių procesų, reikalaujantis vidinės brandos ir motyvacijos, drąsos ir pasiryžimo, sąmoningumo ir suvokimo, kad patys esame savo gyvenimo šeimininkai ir niekas, išskyrus mus pačius, jo nepakeis. Tai yra maištas prieš viską, kas primesta, netikra, kas skaudina, verčia užsiverti, slėptis pačiam nuo savęs, kas trukdo matyti ir priimti pasaulį tokį, koks jis yra. Tai ėjimas į pačią savo esmę - ten, kur esame tikri ir laisvi. Mokymų metu Tarika didelę laiko dalį dirba asmeniškai, dažnai tai būna panašu į asmeninį darbą su jumis grupėje.

Į savo gyvenimą galime pritraukti tik tokius žmones, daiktus ir įvykius, kurie atitinka mūsų įsitikinimus apie mus pačius ir jų intensyvumą. Giliai įsišakniję nesąmoningi įsitikinimai visam gyvenimui apibrėžia tai, kas mes esame.

Asmeninės jėgos ir pasitikėjimo savimi palaikymas arba užspaudimas yra tiesiogiai susijęs su mūsų esminiais įsitikinimais, o tai reiškia, kad mūsų gyvenimo kokybė yra tiesioginis mūsų įsitikinimų kokybės rezultatas. Tai dėl to mes mąstome ir elgiamės tam tikru būdu ir to pasekoje kuriame savo džiaugsmus arba skausmus.

Kiek mes nešiojamės savyje įsitikinimų, netikrų idėjų ir sąlygotumų, ribojančių ir apsprendžiančių mūsų gyvenimą, kurį patiriame? Ar mūsų gyvenimas – tai problema, kurią būtinai reikia išspręsti, ar paslaptis, kurią norisi patirti?

Kai į šiuos įsitikinimus ar netikras idėjas apie save bei mus supantį pasaulį nukreipiame šviesą, užuojautą ir supratimą, mes sustiprėjame, pasijaučiame gebantys susikurti tokį gyvenimą, kokio iš tiesų norime. Ir dar daugiau, mes taip pat įgyjame pasitikėjimo savimi, kuris reikalingas, norint išsivaduoti iš to, kas mums daugiau nebetarnauja ir susikurti labiau integruotą, visapusiškesnį ir užpildytą gyvenimą, kad galėtume juo džiaugtis.

Mokymai susideda iš šešių seminarų, išdėstytų per pusantrų metų laikotarpį. Galima dalyvauti visoje programoje arba atskirose dalyse. Tarp seminarų dalyviai gaus „namų darbus“, taigi procesas nenutrūks visu pusantrų metų laikotarpiu.


Seminarai, perteikiantys šį integruotą ir giliai perkeičiantį mokymą:

Birželio 14-16 d. 2019
• Žengimas į meilės sau kelią (I dalis), 3 dienos

 

Spalio 9-13 d. 2019
• Maištingoji dvasia, (II dalis),  5 dienos

 

Vasario 6-9 d. 2020

• Meilė ir laisvė , (III dalis),  4 dienos

 

Liepos 4-5 d. 2020

Asmeninės Laisvės Mokymai: Unikalus online patyrimas

 

Rugsėjo 16-20 d. 2020

• Kas aš esu be savo istorijos?, (IV dalis), 5 dienos Zoom patyrimas

 

Lapkričio 27-29 d. 2020

• Gyvenimas Esamąjame laike, (V dalis),   3 dienos

Ši seminaro dalis prieinama tiems, kurie yra dalyvavę vienoje ar daugiau šių mokymų dalių.

 

Vasario 26-28 d. 2021

• Savo gyvenimo įžiebimas, (VI dalis),  3 dienos

Ši seminaro dalis prieinama tiems, kurie yra dalyvavę vienoje ar daugiau šių mokymų dalių.

 

Seminarų I, II, III ir IV dalys atviros visiems - tiek jau dalyvaujantiems mokymų procese, tiek norintiems prisijungti naujai. Seminarų V ir VI dalys atviros tiems, kurie yra dalyvavę vienoje ar daugiau šių mokymų dalių.


Tarika Glubin (JAV)

Tarika Glubin turi psichologijos magistro laipsnį bei daugiau nei 30 metų individualių konsultacijų bei darbo su grupėmis (Europoje, Indijoje, JAV) patirtį. Jos darbo sritys: pirminė (primal) terapija, ankstyvosios vaikystės sąlygotumų terapija, kūno psichoterapija, porų terapija.

Tarika veda tokius seminarus kaip „Laisvės procesas" (AFH), „Maištingoji dvasia", „Laisvė būti" bei Ošo terapeutų mokymai. Jos kaip Ošo terapeutės darbas įkvėpė ją sukurti transesencinę techniką (prasmingo gyvenimo raktą), kuri skatina disidentifikaciją nuo savo ego ir gyvenimą čia ir dabar.

 

Anam Smith (Didžioji Britanija)

Anam Smith yra Ošo terapeutas nuo 1975 m. Jis yra kvalifikuotas pirminės (primal) terapijos, bioenergetikos, grupinės terapijos, pergimimo terapijos, Tantros, Satori, grupinės dinamikos specialistas ir mokytojas. Turi darbo su įvairių šalių bei kultūrų žmonėmis patirties. Šiuo metu Anam dirba asmeninio tobulėjimo, komunikacijos ir konfliktų valdymo bei meditacijos kaip verslo įgūdžio treneriu ir mokytoju. Veda seminarus Vokietijoje, Olandijoje, Italijoje ir JAV. Didžiausia jo mokymosi patirtis - jo duktė, kuriai dabar 24 metai.









Norintiems  daugiau sužinoti, kas yra darbas su sąlygotumais, rekomenduojame perskaityti straipsnį „Darbas su sąlygotumais arba ką daryti su siuvėjo „chalturščiko“ švarku?“

Registracija ir informacija:
tel. +370-685-12622,
el. paštas: aidas@hara.lt (Aidas)

Taip pat žr.:

Straipsnis KAIP IŠSILAISVINTI IŠ SĄLYGOTUMŲ?