HARA centras

Seminarų ir mokymų grafikas


2023 02 17 10:00 iki 2024 06 09 15:00

ASMENINĖS LAISVĖS MOKYMAI 2023-2024 su Tarika Glubin (JAV)

Pristatome jums Tarikos Glubin vedamų seminarų ciklą, kurių pagrindinė tema – asmeninė laisvė. Tai yra intensyvus tęstinis patyriminis procesas, skirtas tiems, kurie trokšta ir turi drąsos pažvelgti į save iš pagrindų. Seminarų ciklas orientuotas į laisvę būti savimi, džiaugtis, nesijaučiant kaltu, leisti sau išreikšti tai, ką iš tikrųjų jauti, klausytis savo, o ne kitų primestos nuomonės.

Atskirų seminarų metu, mes leisimės į kelionę, kurioje ieškosime atsakymų, kas verčia mus judėti į priekį, kas padeda pažvelgti į save be išankstinių nusistatymų, kokie savisaugos mechanizmai verčia mus dairytis į praeitį ir nustoti svajoti, kaip priimti save tokius, kokie esame. Suvokus savo galios, gėdos, nevertumo, nepilnavertiškumo ir perfekcionizmo priežastis, mes galėsime iš naujo atrasti save, tokius, kokie iš tikro esame čia ir dabar.

Visas ciklas yra tęstinis, tačiau kartu kiekviena grupė yra atskiras procesas. Kiekvienas gali pasirinkti, ar dalyvauti visame cikle, ar tik atskirose grupėse.

Asmeninės laisvės seminarų ciklas nėra dogma, bet savo tikrosios tiesos, savo tikrojo aš, atradimas, remiantas indvidualia patirtimi, įgyta viso proceso metu.

Seminarai, pateikiantys šį integruotą ir giliai perkeičiantį mokymą:

 

Vasario 17-19d. 2023
ŽENGIMAS Į MEILĖS SAU KELIĄ. (I dalis),  3 dienos

Į savo gyvenimą galime pritraukti tik tokius žmones, daiktus ir įvykius, kurie atitinka mūsų įsitikinimus apie mus pačius ir jų intensyvumą. Giliai įsišakniję nesąmoningi įsitikinimai visam gyvenimui apibrėžia tai, kas mes esame.

Asmeninės jėgos ir pasitikėjimo savimi palaikymas arba užspaudimas yra tiesiogiai susiję su mūsų esminiais įsitikinimais, o tai reiškia, kad mūsų gyvenimo kokybė yra tiesioginis mūsų įsitikinimų kokybės rezultatas. Tai dėl to mes mąstome ir elgiamės tam tikru būdu ir to pasekoje kuriame savo džiaugsmus arba skausmus.

Kiek mes nešiojamės savyje įsitikinimų, netikrų idėjų ir sąlygotumų, ribojančių ir apsprendžiančių mūsų gyvenimą, kurį patiriame? Ar mūsų gyvenimas – tai problema, kurią būtinai reikia išlaikyti, ar tik misterija, kurią reikia išgyventi?

Kai į šiuos įsitikinimus ar netikras idėjas apie save bei mus supantį pasaulį nukreipiame šviesą, užuojautą ir supratimą, mes sustiprėjame, pasijaučiame gebantys susikurti tokį gyvenimą, kokio iš tiesų norime. Ir dar daugiau, mes taip pat įgyjame pasitikėjimo savimi, kuris reikalingas, norint
išsivaduoti iš to, kas mums daugiau nebetarnauja ir susikurti labiau integruotą, visapusiškesnį ir užpildytą gyvenimą, kad galėtume juo džiaugtis.

Seminaro trukmė - 3dienos. Vyks Kaune.

 

Birželio 21-25d. 2023
Maištingoji dvasia - tai sielos ugnis, laisvės troškimas. (II dalis),  5 dienos

 

Tai bebaimiškumas būti savimi - jokių kompromisų nebuvimas. Šio seminaro metu susitikdami su giluminėmis įpročio teisti, baimių, problemų dėl jėgos, gėdos, bevertiškumo, nepilnavertiškumo, perfekcionizmo ir kitų žaizdų šaknimis, atversime naujus kelius bebaimiškumo link.

Pagrindinis dėmesys bus telkiamas į vidinį įpročio teisti mechanizmo supratimą – kaip jis atsiranda ir kaip patekti anapus jo, o po to mokysimės draugiškai nusiteikus susitikti su savo esminėmis vidinėmis žaizdomis. Šiandienos savo problemų šaknų pamatymas suteiks jums supratimą, kad jūs paprasčiausiai buvote sąlygoti ir, kad jūs nesate kalti, dėl to, kad turite žaizdų. Tai atvers galimybę giliau pažvelgti į pasąmonę, įtakos gijimo procesą ir skatins vientisumo pojūčio atsiradimą.

Ši seminaro dalis atvira visiems - tiek jau dalyvaujantiems mokymų procese, tiek norintiems prisijungti naujai.

Seminaro trukmė - 5 dienos. Vyks sodyboje Shanti resort Trakų rajone (www.shantiresort.lt).

 

Lapkričio 9-12d. 2023
Meilė ir laisvė (III dalis),  4 dienos

Vienas iš universaliausių visų laikų klausimų: kaip būti mylinčiam ir tuo pačiu metu išlikti laisvam?.

Nuo pat vaikystės, mums tėvai ir aplinka siunčia labai aiškią žinią „Aš tave mylėsiu, jeigu Tu...“ Taigi, mes labai aiškiai pradedame statyti save į rėmus, kad būtume mylimi. Tačiau mumyse yra labai daug energijos ir gyvybingumo, kuris gali netilpti į šiuos rėmus ir mums reikia išsiaiškinti, ką su tuo daryti, kaip mums išreikšti visa tai, kas netelpa rėmuose, kurie apibrėžia, kaip mes turime gyventi, kad būtume mylimi. Kas tuomet nutinka? Mes pradedame skilti tikrąja to žodžio prasme. Padaliname save: nusprendžiame, jog viena mūsų dalis yra ta, kurią rodysime aplinkiniam pasauliui, o kitą savo dalį tyliai pasiliksime sau pačiam. Tokiu būdu galime būti ir viena ir kita: ir mylimi, ir laisvi.

Sunkumas kyla dėl to, jog esame pasidalinę, mums neleidžiame būti ir integraliais, ir tuo pat metu turėti ir vieną ir kitą, būti mylimais ir laisvais. Tai sukuria labai striprią nerimo sistemą, nes kyla klausimas: Kaip aš žinosiu, jog esu saugus, jeigu nesulaukiu meilės ir kaip aš būsiu laisvas ir išlaikysiu saugumą?

Ką reiškia turėti integralumą? Ir kaip jaustumėtės, jeigu būtumėt integralūs tuo metu, kai esate ryšyje su kitu žmogumi? Tai yra ta vieta, kurioje visa ši sistema užsiveda. Jeigu kitas žmogus mane matys su visomis mano dalimis, ar jis vistiek mane mylės? Dauguma žmonių savo gyvenimuose renkasi.

„Gerai, aš rinksiuosi meilę“ – šį sprendimą dažniausiai, bet ne visada priima moterys. Tuo tarpu vyrai, dažniausiai prieš savo pačių valią, renkasi būti laisvais. Tačiau įdomiausia yra tai, jog vyras, moteris, meilė ir laisvė nėra dalykai, priklausantys nuo lyties, nes mums visiems energetiškai reikia jaustis ir saugiais, mylimais ir taip pat laisvais.

Šiame seminare pažvelgsime, kaip šiuos du savo aspektus apjungti kartu, kad galėtume leisti sau būti ir mylimais, ir laisvais. Ir vyrams, ir moterims.

Seminaro trukmė - 4 dienos. Vyks sodyboje Shanti resort Trakų rajone (www.shantiresort.lt).

 

Sausio 24-28d. 2024
Kas aš esu be savo istorijos (IV dalis),  5 dienos

Seminaro metu leisimės į „who is in?" intensyvaus sąmoningumo procesą, kurio metu naudojama paprasta, bet labai efektyvi struktūra sąmoningumui didinti bei pažvelgimui į vidų, naudojant koaną „kas yra viduje?". Tai - kelionė per identifikacijos su asmenybe ir sąlygotumais lygius, į tiesioginį patyrimą, kas mes iš tiesų esame: sąmoningumas, meilė, buvimas. Paskutinėmis dienomis tyrinėsime, kaip integruoti šią patirtį į meditaciją ir kasdienį gyvenimą.

Tai - proto, emocijų ir kūno valymo procesas ir išlaisvinanti patirtis, nes jūs galite laisvai, be jokio vertinimo ir kritikavimo, reikšti tai, kas jumyse vyksta „čia ir dabar". Tai Zen praktika, kuri moko medituoti atsimerkus, kontakte su kitu žmogumi, bei skirta prasiskverbti už mūsų įprastinių kaukių bei savęs pateikimo būdų ir sutelkti visą savo energiją paieškai, kas esame iš tikro.

Šio proceso metu jūs vis labiau susijungiate su savo tikrąja esme - vieta, kuri visada yra sąmoninga ir gyvybinga. Šis procesas padeda: patirti buvimo unikalumą ir išmokti leisti sau būti savimi; suvokti ir išsakyti savo tiesą, nepriklausomai nuo „kaukės", kurią dėvite; patirti atsipalaidavimą ir džiaugsmą, kurie atsiranda susijungus su savo vidiniu pasauliu; išmokti išgirsti, pamatyti ir pajausti kitą.

Ši mokymų dalis atvira visiems - tiek jau dalyvaujantiems mokymų procese, tiek norintiems prisijungti naujai.

Seminaro trukmė - 5 dienos. Vyks sodyboje Shanti resort Trakų rajone (www.shantiresort.lt).

 

Balandžio 5-7d. 2024
GYVENIMAS ESAMAJAME LAIKE, (V dalis),  3 dienos

Praktikuodami Transessence (persikėlimo į esmę) techniką (įrankis gyvenimui iš esmės) giliau pažvelgsime į tai, koks veiksmas kyla iš Esamojo laiko. Išmoksime skirti savo asmenybės stuktūrą (reakcijas) ir esamąjį laiką (veiksmus). Išmokus išeiti iš savo praeities, tiek daug dalykų pasidaro įmanoma.

Seminaro trukmė - 3dienos. Vyks Kaune.

Birželio 7-9d. 2024
SAVO GYVENIMO ĮŽIEBIMAS, (VI dalis),  3 dienos

Užbaigdami individualią mokymų programą, šias dienas skirsime ieškojimui, kas mus uždega. Tiek daug laiko ir energijos išeikvojame ieškodami kaip kažką galėtume daryti geriau ar kaip ką nors darome ne taip. Ko gero niekada niekas mūsų neskatino ieškoti ką mes iš tiesų norime daryti, ko mums reikia ir kas mums suteikia laimės. Išmokę natūraliai sutelkti dėmesį į savo esminį vidinį vedimą, galima pradėti nešti šią šviesą į savo kasdienį gyvenimą.

 

Seminarų I, II, III ir IV dalys atviros visiems - tiek jau dalyvaujantiems mokymų procese, tiek norintiems prisijungti naujai. Seminarų V ir VI dalys atviros tiems, kurie yra dalyvavę vienoje ar daugiau šių mokymų dalių.

Mokymų I, V, VI dalys vyks Kaune.

Mokymų II, III, IV, dalys vyks Shanti resort sodyboje Trakų rajone (www.shantiresort.lt).

 

 

Tarika Glubin (JAV)

Tarika Glubin turi psichologijos magistro laipsnį bei daugiau nei 30 metų individualių konsultacijų bei darbo su grupėmis (Europoje, Indijoje, JAV) patirties. Jos darbo sritys: pirminė (primal) terapija, ankstyvosios vaikystės sąlygotumų terapija, kūno psichoterapija, porų terapija.

Tarika  sukurė transesencinę techniką (prasmingo gyvenimo raktą), kuri skatina disidentifikaciją nuo savo ego ir gyvenimą čia ir dabar.

 

 

 

 

 

 

 

Registracija ir informacija:
tel. +370-685-12622,
el. paštas: aidas@hara.lt (Aidas)