HARA centras

Terapija

Šviesa yra gyvenimas: gydanti šviesos ir spalvos galia


Spalvų punktūra ir Kiriliano energijos emisijos analizė yra dalis neįprastos gydymo sistemos, kurią Peteris Mandelis, vokiečių natūralaus gydymo specialistas, sukūręs spalvų punktūrą, vadina ezogetine.

 

Spalvų punktūra ir Kiriliano energijos emisijos analizė yra dalis neįprastos gydymo sistemos, kurią Peteris Mandelis, vokiečių natūralaus gydymo specialistas, sukūręs spalvų punktūrą, vadina ezogetine. Tai jis apibrėžia kaip ezoterinės išminties (ezo-) ir energetinio prado (-getinė) susiliejimą gyvenimo procese. Ši Mandelio idėja yra glaudžiai susijusi su seniausiais filosofiniais mokymais ir iš amžių glūdumos atėjusia žmonijos išmintimi. Tačiau, kita vertus, ji yra paremta naujausiais moderniosios biofizikos atradimais.
Peteris Mandelis savo sistemą pagrindė įsitikinimu, kad mūsų fiziniai skausmai bei ligos yra tik paskutinioji labai ilgos grandinės grandis ir kad tik pašalinus tikrąsias skausmo bei ligų šaknis įmanoma iš tiesų ir ilgam pagyti.
Šios šaknys, jo teigimu, yra neišspręstas konfliktas. Tai nutinka, kai nesugebama susidoroti su emociniu ar psichologiniu stresu, kuris gali būti tiek dabar esantis, tiek atėjęs iš vaikystės ar net iš to laiko, kai kūdikis dar tebebuvo gimdoje. Per visą savo gyvenimą kaupdami neišspręstus emocinius konfliktus, mes galų gale pametame savo gyvenimo tikslą ir paskirtį, o to pasekmė - ilga. Mandelis sako: „Liga - tai gyvenimo prasmės praradimas. Liga visada yra aukštyn kojom apverstas ir nuo realybės atitrūkęs gyvenimo manifestas."

Arhato van Doesburg jau daug metų dirba su spalvų punktūra bei moko jos kitus. Šiuo metu jis atlikinėja asmeninius seansus Ezogetinės holistinės medicinos institute Amsterdame (Olandija), veda mokymus įvairiose Europos ir Azijos valstybėse.

Arhato, kaip tavo gyvenime atsirado spalvų punktūra?

Baigęs inžinieriaus studijas, aš 10 metų dariau įvairius darbus: dirbau chemijos gamykloje, banke ir kompanijoje, kuri rūpinosi žmonėmis, praradusiais darbus dėl ligos ar nelaimingo atsitikimo. Pastarasis darbas man buvo itin įdomus, kadangi dirbau su žmonėmis, stengdamasis padėti jiems rasti tinkamą darbą, kurį jie galėtų atlikti, nepaisant jų apribojimų.
Nors tai, ką dariau, man patiko, būdamas 32 metų nutariau, kad atėjo laikas imtis kažko visiškai kito. Viskas baigėsi tuo, jog atsidūriau Indijoje, Punoje, Ošo meditacijos centre, kuris dabar vadinamas Meditacijos ir vidinio augimo centru. Tai buvo labai svarbi mano gyvenimo dalis.
1990 metais pajutau, kad atėjo laikas dar kai ką pakeisti. Norėjau kažko naujo. Ne tik naujo sau pačiam, bet ir kažko naujo darbo su žmonėmis srityje. Kaip tik tuo metu į Puną atvyko Petris Mandelis, ezogetinės holistinės medicinos kūrėjas. Jis surengė savaitę trukusius spalvų punktūros mokymus. Nutariau juose dalyvauti.

Kas įkvėpė jus tapti spalvų punktūros specialistu?

Šis spalvos ir šviesos derinimas man pasirodė labai patrauklus. Man patinka spalvos ir man atrodo genialu, kad drauge su jomis naudojama šviesa, padedanti labai giliai ir labai švelniai prasiskverbti į kūną. Spalvų punktūroje spalva yra žinia, o jos nešėja - šviesa, sufokusuota į tam tikrus ant odos esančių taškų derinius. Tai daroma specialiu kalibruotos šviesos instrumentu, turinčiu keičiamus piramidės formos antgalius iš rankomis šlifuoto krištolo.
Poveikis, kurį pamačiau atlikdamas spalvų punktūros seansus sau, ir tai, ką patyriau su kitais, mane tiesiog apstulbino. Be to, tai, kaip Peteris Mandelis pateikė savo darbą, man buvo labai priimtina, taip dirbti man patiko. Anot jo, kiekvienas žmogus yra būtybė, turinti jausmus ir kūną, sielą ir dvasią, Visa tai yra drauge. Ir dirbant su žmogumi su visu tuo dirbama kaip su visuma.

Kodėl šviesos poveikis žmonėms yra toks didelis?

Modernus fotobiologijos mokslas dabar įrodinėja, kad žmogus iš esmės yra šviesos būtybė. Gydantis jos poveikis yra neišsemiamas. Pavyzdžiui, mes žinome, kad šviesa gali sužadinti arba sustabdyti kaskadines ląstelių reakcijas, o genetiniai ląstelių pažeidimai gali būti ištaisyti per kelias valandas švitinant silpnais šviesos spinduliais. Mokslininkai aptiko, jog visos mūsų medžiagų apykaitos funkcijos priklauso nuo šviesos. Yra giliai tyrinėjamas kompleksinis ryšys tarp šviesos ir gyvybės.
Be to, šviesa palaiko keitimąsi informacija tarp pasąmonės, sąmonės ir supersąmonės. Švelniai atpalaiduodama energetines traumų liekanas ir psichologinę įtampą bei duodama mums daugiau tiesioginio supratimo apie mūsų problemas ir mūsų vidinį balsą, per sapnus, prisiminimus ir įžvalgas šviesa palaiko mūsų sąmonės plėtimąsi ir mūsų kūno sveikatą.

Kaip spalvų punktūros terapijoje dažniausiai būna atliekama diagnostikos procedūra?

Tai atliekama pasitelkus energijos emisijos analizę. Plačiai žinomos Kiriliano fotografijos yra ypatinga technika, ištobulinta rusų mokslininkų poros, kurie fotografavo energijos lauką aplink rankų ir kojų pirštus. Peteris Mandelis sukūrė visą kūno žemėlapį, kurį jis vadina energijos emisijos analize. Tai duoda daug informacijos, kuri svarbi pasirenkant teisingą gydymo planą.
Spalvų punktūrą galima būtų apytiksliai apibrėžti kaip tam tikrą akupunktūros formą, tik vietoje adatų čia naudojami spalvoti šviesos spinduliai. Faktiškai Mandelis pradėjo nuo akupunktūros sampratos ir taškų, tačiau jis žengė kur kas toliau, sukurdamas visiškai unikalią savą kūno ir proto terapijos sistemą. Spalvų punktūra naudoja šviesą ir jos komponentą, spalvą, kad iš naujo sukurtų teisingą „informacinę energiją" kūno ir proto sistemoje ten, kur ta informacija buvo iškreipta dėl traumų, vaikystėje patirtos prievartos, neišverktų ašarų, užgniaužtos saviraiškos, neišreikšto pykčio, suirusių santykių ar begalės kitų įtakų, galinčių neigiamai paveikti mūsų gyvenimus.

Kokie buvo jūsų paties pirmieji įspūdžiai apie spalvų punktūrą?

Vienas iš pirmųjų mano potyrių, susijusių su spalvų punktūra, buvo, kai man į nykštį įkando vabzdys. Tuo metu aš buvau Indijoje, o dėl tropinio oro vabzdžiai ir jų nuodai gali būti gana pavojingi. Nuo to įkandimo per visą mano ranką nusidriekė raudona linija. Tai galėjo būti ženklas, kad mano kraujas yra užnuodytas. Nuvykau į ligoninę, tačiau tuojau pat iš ten sprukau, nes ten buvo tiesiog neįtikėtinai nehigieniška. Nutariau pasiieškoti ieškoti kitos vietos, tačiau iki tol man buvo atlikta spalvų punktūros procedūra - skubus limfos valymas. Kai nubudau kitą rytą, raudona linija buvo išnykusi ir nebebuvo jokio reikalo kreiptis į medikus.
Šis įvykis mane galutinai įtikino, kad tai yra tas darbas, kurį norėčiau dirbti.

Galbūt jūsų kaip spalvų terapijos specialisto praktikoje buvo kokių nors ypatingų atvejų, kurie jums buvo itin įdomūs?

Kartą kreipėsi jauna japonė, kuriai specialistai diagnozavo kelias miomas gimdoje, nuo 3 iki 6 cm dydžio. Bendradarbiaudami su jos gydytoju, mes numatėme gydymo planą. Tris savaites jai atlikinėjome spalvų punktūros seansus, o po to jos gydytojas atliko dar vieną patikrinimą, kad pamatytų, kaip tai veikia. Po trijų savaičių miomos buvo beveik 50% mažesnės. Tam tikru momentu mums teko nutraukti gydymą, nes jai reikėjo grįžti atgal į Japoniją. Tačiau pamačiau tą moterį po trejų metų. Nuostabu buvo tai, kad ji daugiau nebeturėjo sveikatos problemų ir atrodė neatpažįstamai pasikeitusi, tarsi būtų kitas žmogus. Ji ne tik pasveiko fiziškai, tačiau greta to įvyko ir didelės permainos emociniame lygmenyje, ji išmoko labiau rūpintis savimi ir dabar kruopščiai tai darė.
Kai atvyksta žmonės, turintys rimtų sveikatos sutrikimų ir ligų, man labai svarbu yra dirbti drauge su jų gydytojais. Drauge mes galime padėti žmogui iš tiesų pasijusti geriau.

Paminėjote emocinį lygmenį. Kiek spalvų punktūra yra veiksminga gydant emocines problemas?

Šis metodas gali labai būti labai veiksmingas, jei žmogus jaučiasi depresavus, pavargęs, perdegęs ar tiesiog jei nori giliau įžengti į savo vaikystės problemas, rasti jų sprendimą ir t.t.
Kaip sakiau anksčiau, man patinka šis metodas, nes jis suvokia žmogų kaip visumą. Tai yra švelnus metodas ir jis padeda atrasti pačią vienokio ar kitokio nusiskundimo priežastį, o tai yra labai svarbu bet kokiam veiksmingam gydymui. Be to, tai padeda žmogui rasti savo natūralią pusiausvyrą ir harmoniją, rasti savo nuosavą gydančiąją galią. Tai drauge ir tarsi kvietimas jaustis geriau.
Ir net jei tai atrodo kaip visiškai nauja natūralaus gydymo kryptis, iš tiesų ji yra pagrįsta labai sena patirtimi, kurią patvirtina ir papildo naujausi mokslininkų tyrimai.
Darbas su žmonėmis man yra tarsi veidrodis. Aš toliau mokausi pažinti save ir esu laimingas, darydamas tai taip, kaip man patinka ir dirbdamas darbą, kuris man patinka.